Zit je woonkamer vast in 2014? Ontdek wat vijf jaar geleden populair was

We vinden het allemaal leuk om te denken dat we in het nu leven. Maar je woonkamer zit misschien vast in 2014, volgens John Lewis. De retailgigant heeft meer dan 3000 mensen ondervraagd om erachter te komen hoe ze hun huiskamers nu inrichten. En ze hebben ook vastgesteld wat er vijf jaar in het verleden is gebleven.

Onder de lijst met elementen die nooit in een stijlvolle 2019-woonkamer te zien zouden zijn, waren onder meer gordijn-tie-backs, openlijke dvd-opslag en koffers/kisten als salontafels.  

 

Andere tekenen dat uw woonkamer in het verleden vastzit, zijn zwevende planken, chenille sofa's en de oververtegenwoordigde vazen van gedraaide wilgen.  

Andere trends die in 2014 populair waren, zijn onder meer minimalisme of een heel matchy-look, met bijpassende houten meubels, tafellampen en driedelige suites.

 

Dus waarom de verandering? Philippa Prinsloo (John Lewis's partner & hoofd designer), heeft haar theorieën. 'Onze woonkamers worden beïnvloed door de betaalbaarheid van woningen, veranderingen in technologie en veranderingen in de samenstelling van huishoudens.'

'Huizen delen en huren zijn voor veel mensen nieuwe levensnormen geworden. Woonkamers zijn vaak open en meer van ons werken thuis. Als gevolg daarvan willen we meer uit onze huiskamers dan ooit tevoren. '

Dus in wezen, met woonkamers die nu ook fungeren als het middelpunt van entertainment, een thuiskantoor en mogelijk zelfs een plek om te sporten, evenals een ruimte om te ontspannen, is het onmogelijk dat deze er het zelfde uit blijven zien.

Terwijl sommigen van ons misschien schuldig zijn aan het koesteren van sommige 2014-vibes, is het gemakkelijk om woonkamers in 2019 te brengen.  Door simpelweg onze individuele stijlen te omarmen, kunnen we een ruimte creëren waar iedereen van kan genieten.

 

 Zoals Philippa uitlegt: 'Personalisatie is een belangrijk element van onze huizen geworden. Dit gevoel van een individuele ruimte maken gaat niet alleen over luxe, want gezinsruimten worden brutaler met een nieuw gevonden energie en levendigheid. Er is een toename van de vraag naar het tegenovergestelde van stijl, omdat we welzijn en opmerkzaamheid integreren in ons dagelijks leven. '

 

 

Foto suggesties voor een moderne woonkamer

 

6974fc0364d4007844a9bca50ec75b96_medium.

 

43b4b72204fbc037b6e5b6c51c8d351b_medium.

78