Woonkameropslagideeën om de orde in je kamer te herstellen

Als je dat liefdevolle gevoel voor je woonkamer bent kwijtgeraakt, is de kans groot dat het komt omdat het niet genoeg opslagruimte heeft. Er is niets onaantrekkelijker dan omringd te zijn door rommel, dus herstel die ontspannen sfeer met deze fantastische opbergideeën voor de woonkamer.

 

1. Bouw een media-plank van MDF

c512e1d7026b81169e75d01f42d7cf76_medium.

Een stuk MDF en twee zwevende planken creëren een professioneel uitziend tv- / gamingcentrum. Op de onderste plank kunnen ottomanen en ladeblokken met deksel er netjes onder worden geplaatst, terwijl de bovenste plank kan worden gebruikt voor meer opbergdozen of mooi kan worden gemaakt door vazen en accessoires te versieren.

Verf de hele unit in dezelfde kleur voor een ‘interieur ontworpen’ look.

 

2. Bewaar de boeken in manden

45d31e81842f321ffbac0b7adf3b919e_medium.

Als je woonkamer vol boeken is, voorkom dan dat je planken er te chaotisch uitzien door manden te gebruiken om boeken te groeperen. Plaats vergelijkbare kleuren en maten naast elkaar voor een geordend gevoel, of rangschik op onderwerp of auteur.

 

3. Ga voor een kamerbreed systeem

73fc957f36c196a9ed51684aa3a94a7c_medium.

Investeer in planken die van muur tot muur in een woonkamer lopen. Een reeks open rekken of kasten met glazen voorkant over een muur in de woonkamer geeft je voldoende ruimte om favoriete vondsten weer te geven. Combineer met lage kasten of lades voor gemakkelijke toegang tot alledaagse voorwerpen die niet zo gemakkelijk zijn voor het oog.

 

4. Pas je eigen dressoir aan

8cb569a7238bace0ebf539a932e5dcea_medium.

Door een bank van Ivar-eenheden samen te voegen, van IKEA voor € 45 elk, creëer je een onopvallende, goedkope opslag- en displayruimte voor al je rommel in de woonkamer. Bewaar je boeken en games erin om ze netjes en uit de weg te houden. Verf het wit voor een eenvoudige afwerking.

 

5. Kader een raam in met kasten om ruimte te gebruiken

c718f47bcbec254d2a4d53a883d6dfc0_medium.

Maak optimaal gebruik van de ruimte door ramen in te lijsten met op maat gemaakte opslag. Realiseer het volledige potentieel van ongebruikte muurruimte, vooral hoog, met ingebouwde opslagoplossingen. Raamstoelen zijn de perfecte plek om te zitten en je voelt je een beetje dichter bij de buitenkant.

 

6. Gebruik vintage opbergkoffers

4bfdd8ec3897b95fb936cc3c21ed411b_medium.

Geef voor een eclectisch interieur vol charme nieuw leven en doel aan oude geliefde stukken. Een opbergkoffer geeft niet alleen een kamer een gevoel van geschiedenis, maar kan ook dienst doen als salontafel. Je zou in staat moeten zijn om stevige, stevige vintage houten stukken van goede kwaliteit op te halen voor veel minder dan je er nieuw voor zou betalen. Antieke winkelinrichting en -kasten werken uitstekend in moderne huizen omdat ze goed georganiseerde opslag bieden in een uniek meubelstuk vol karakter en persoonlijkheid. Optimaliseer de opslag verder met een houten dressoir met veel lades.

 

7. Overweeg planken in ladderstijl

Breid je opslag uit met rekken in ladderstijl. Een scheve ladderplank is een geweldige manier om opslag toe te voegen zonder een woonkamer te overweldigen. Ze zijn niet alleen een interessant alternatief voor meer conventionele rekken, ze zijn ook perfect voor lichtere kleurenschema's of kamers met beperkte ruimte. Zorg ervoor dat je het frame voor de veiligheid aan de muur bevestigt.

 

8. Gebruik niet-traditionele meubels

Denk buiten de gebaande paden als het gaat om meubelkeuzes voor je woonkamer. Een traditioneel dressoir, een meer voor de hand liggende eetkamerkeuze, staat prachtig in plaats van een boekenplank. In dit geval voegt het natuurlijke hout een element van rustieke landelijke charme toe. Terwijl het boxy-ontwerp past bij de moderne bank en tafel, blijft de look eigentijds.

 

9. Kies voor slimme meubelstukken

Je meubels harder laten werken is vooral belangrijk als je een kleine leefruimte hebt. Kies voor multifunctionele meubelstukken, zoals deze salontafel die naadloos boeken en tijdschriften opbergt. Perfect voor opslag, maar ook handig om drankjes en bloemen op het oppervlak te presenteren.

 

 

 

28