Top 10 tips om spinnen uit het huis te houden

Iedereen heeft weleens een spin in zijn huis. Hier volgen enkele tips om van de spinnen af te komen en ze buiten te houden! Via de tuin klimmen ze vaak naar binnen toe door allerlei gaten en kieren. Vaak zijn het niet al te grote spinnen maar af en toe zitten er knoeperds tussen die je liever niet in je bed of onderbroek tegen wilt komen. 

 

Tien tips om spinnen te verjagen uit je huis!

Het is natuurlijk handig dat door het web dat ze spannen allerlei gevleugeld ongedierte wordt gevangen, toch ziet het er voor het oog niet al te hygiënisch uit al die spinnenwebben in huis. Het beste is om zo snel mogelijk van deze insecten af te komen vinden velen. Vooral voor vrouwen is het uiterlijk ook afschrikwekkend daarom worden er ook allerlei middeltjes gekocht om van deze kleine horrorfiguren af te komen. Maar er zijn ook een aantal natuurlijke wijzen om van de spinnen af te komen zonder er veel geld aan uit te geven, deze volgen hieronder.

Top 10 tips om spinnen buiten te houden

Nummer 1: Vloeistoffen. Misschien wist je het nog niet maar door middel van het gebruik van allerlei huis, tuin en keuken vloeistoffen zijn spinnen te bestrijden. Deze beestjes kunnen bijvoorbeeld niet tegen wit azijn of eucalyptus olie. Het werkt erg effectief om een plantenspuit te vullen met een van de vloeistoffen en te verdunnen met wat water. Besproei en besprenkel alle scheuren, hoekjes en gaten die je kunt vinden in je huis. Als je geen plantenspuit hebt dan druppel je wat vloeistof om de cruciale punten van het huis heen. Als je dit dagelijks doet zullen de spinnen niet binnen komen!

Nummer 2: Schillen, noten. Je zou het misschien niet direct denken maar hazelnoten bijvoorbeeld werken ook prima tegen spinnen. Spinnen haten ook de schillen van zure citrusvruchten, begin met pellen en positioneer ze. Plaats de noten of schillen in de raamkozijnen of ergens waar ze makkelijk door naar binnen kunnen komen om ze tegen te houden, door de sterke geur komen ze niet meer naar binnen toe. Als ze gaan rotten leg je gewoon verse nieuwe neer, dit is een van de beste manieren om spinnen uit het huis te houden.

Nummer 3: Tabak. Tabak werkt niet alleen verslavend, naast de longkanker die je ervan kunt krijgen werkt het spul ook erg goed om spinnen te blokkeren uit je huis. Spinnen hebben namelijk een intense haat ontwikkeld tegen de sterke geur van shag. Ik heb liever geen hoopjes tabak door mijn hele huis liggen dus ik voeg altijd tabak toe aan water en laat het even intrekken. Dan spuit ik het mengsel door het hele huis heen, nog zo’n natuurlijke manier om spinnen uit het huis te houden.

Nummer 4: Bakpoeder. In bakpoeder ofwel Baking Soda (zuiveringszout) zitten een aantal stoffen in die spinnen helemaal niet leuk vinden. Door het koolzuurgas dat vrijkomt door het mengen met water ontstaan er onaangename geurstoffen voor de spin. Net als de schillen of het tabak besprenkel je de meest cruciale punten in het huis met dit natuurlijke anti-spinnenmiddel.

Nummer 5: Pak hem beet. Als je een spin probeert te pakken maar niet snel genoeg bent dan zie je ze vaak heel snel tussen de eerste opening of gat dat ze tegenkomen meteen wegschieten. Hun instinct zorgt ervoor dat ze zo snel mogelijk weg willen verstoppen waardoor ze veilig zijn van de roofdieren die hoger staan in de voedselpiramide. Zorg ervoor dat je goed in de gaten hebt waar de locaties zijn in je huis waar een spin een ontsnappingspoging kan doen en grijp hem in zijn nekvel!

Nummer 6: Anticipatie. Er zijn ongelofelijk veel potentiele plekken binnen je huis waar een spin lekker kan wonen en een web kan spannen. Maar het is beter om het probleem bij de wortel aan te pakken en dat is buiten het huis. Spinnen verstoppen zich vaak op lekkere donkere plekjes zoals in stapels hout en plekken die voorzien zijn van een rijkelijke begroeiing. Als deze locaties zich niet dicht bij je huis bevinden dan komen de spinnen ook minder snel binnen natuurlijk. Verplaats bijvoorbeeld je houtvoorraad die je ’s winters opstookt in je open haard en snoei de struiken wat vaker.  

Nummer 7: Schrobben. Maak regelmatig alles goed schoon! Dat moet je sowieso doen natuurlijk. Spinnen zijn niet te vinden in schone plekken, dat is niet gek want als je regelmatig schoon maakt in alle gaten en hoeken dan haal je ook hun web weg en dat vinden ze niet tof. Ze krijgen zo ook minder goede plekken om te schuilen en minder voedsel omdat er geen ander ongedierte op een schoon huis afkomt. Gewoon lekker blijven stofzuigen dus en haal al die webben weg met de ragebol. Ook haal je zo eventuele spinneneieren weg die massaal uit kunnen komen, ieeeeks!

Nummer 8: Vermoord ze alle twee. Als je een spin vermoordt hebt dan kun je je klok erop gelijk zetten dat er nog eentje in de buurt zit van ongeveer hetzelfde formaat. In de natuur heeft immers iedereen een partner nodig om zichzelf voort te kunnen planten, zelfs de kleintjes van het planten en dierenrijk. Als je er al eentje hebt verwijderd is het niet zo erg als je die andere niet meteen kunt vinden want zo voorkom je in ieder geval al de mogelijkheid dat ze gaan paren en er een heleboel babyspinnetjes uitkomen.

Nummer 9: Voorkom. Maak het de spinnen niet gemakkelijk, dan heb je ook gewoon geen rede om te klagen over de enge beestjes. Ze kunnen super eenvoudig met hun lijfjes zichzelf door scheuren in de muur, raamkozijnen en andere openingen naar binnen komen. En nee, het is niet slim om een raam te laten openstaan want dit is natuurlijk een uitnodiging voor de zes potige beestjes. Smeer alle scheuren en gaten dicht en als je graag een raam open wilt laten staan om frisse lucht te happen en het huis door wilt luchten dan gebruik je een van de bovenstaande tips zoals het verspreiden van schillen, tabak of noten.

Nummer 10: Katten. Katten spinnen, maar spinnen katten? Katten zijn ontzettend lieve huisdieren, al moet je het soms wel treffen natuurlijk want ze hebben stuk voor stuk een eigen persoonlijkheid. Of je nu een sympathieke kat of een valse kat hebt, beiden vinden het ontzettend leuk om voor de sport en ontspanning een spinnetje op te jagen. Ze eten ze ook weleens op als ze even geen brokjes gehad hebben. Zo’n huisspin is niet zo erg om op te eten als een van de tien gevaarlijkste spinnen ter wereld dus als ze een gewoon kruisspinnetje consumeren zullen ze niet zo snel dood gaan omdat deze toch geen gif bevatten. Succes met het bestrijden van al de spinnen! 

139

4 Comments

Mippel

Sunday, March 22, 2020 Reply

Ik heb altijd gedacht dat spinnen zich alleen maar thuis voelen in een schone omgeving.

Josh

Sunday, March 22, 2020 Reply

Eucalyptus , mooi ik houd van die geur.

Zevenblad

Sunday, March 22, 2020 Reply

Ik heb altijd een vaste spin in de slaapkamer, als muggenvanger. Die maakt geen web: het is een loopspin, die heel hard kan rennen. Kleinere soortgenoten vreet hij ook op, en hij blijft 'katveilig' aan het plafond. Ik heb geen last van arachnofobie: muggen vind ik veel erger. Eigenlijk zie ik hem als een soort huisdier: een waakhond tegen vliegende insecten.

Nescio_

Sunday, March 22, 2020 Reply

Op Bali hebben we geen herfst maar wel het hele jaar door spinnen in allerlei soorten en maten. Ik sluit me verder aan bij de opmerkingen Zevenblad.