Top 10 meest bevredigende doe-het-zelfklussen om jezelf bezig te houden

Aangezien we meer tijd binnenshuis doorbrengen, is dit de perfecte gelegenheid om een aantal van die kleine klusjes aan te pakken die je misschien hebt uitgesteld. Maar wees voorzichtig als je thuis moet werken - de hypnotische aantrekkingskracht van het bedienen van een hogedruk-spuit of het gebruik van een verfroller kan betekenen dat je de tijd uit het oog verliest - en je werk. '

 

6e94f3dd22d4a3ee5faf89329d8c4bb5_medium.

Een studie van 2000 volwassenen onthulde klusjes die voldoening schenken, zoals het repareren van wankele vloerplaten en het hameren van spijkers in hout. Bijna een kwart onthulde dat ze ook genieten van het bevrijdende gevoel om met een verfroller aan de slag te gaan op een saaie muur.

 

Top 10 meest bevredigende doe-het-zelfklussen

  • 1. Planten van zaden, bollen of planten
  • 2. Maaien van het gazon
  • 3. Wanneer flatpack-meubels perfect op hun plaats passen
  • 4. Wieden van onkruid
  • 5. Hogedruk wassen van de patio
  • 6. Schilderen met een roller
  • 7. Een foto perfect ophangen
  • 8. Een hek schilderen
  • 9. Schilderen van de laatste verflaag
  • 10. Een lawaaierig scharnier oliën

 

Iets minder dan een derde van de volwassenen heeft tijd besteed aan het bekijken van ‘vreemd genoeg bevredigende’ doe-het-zelf-video's online, zoals smerige patio's die langzaam schoon worden gestraald. 31 procent van de respondenten gelooft ook dat doe-het-zelven een van hun favoriete manieren is om te ontspannen en af te sluiten van het dagelijkse leven.

e83f6a2f213584ed19092e8927d5b2fa_medium.

Sterker nog, tijdens een gemiddelde week besteedt de gemiddelde persoon meer dan twee uur aan het kijken naar doe-het-zelfprogramma's, waarvan drie op de tien ze ‘ontspannend’ vinden. Ze nemen ook bijna drie dagen per jaar vrij om doe-het-zelfzaken aan te pakken die in hun huizen en tuinen moeten worden verzorgd.

Nu de meerderheid van de bevolking nu vanuit huis werkt, vinden zeven op de tien de komende drie maanden het perfecte moment om een nieuw project te starten.

 

Een kwart van de mensen die ondervraagt zijn lieten weten van plan te zijn hun terras schoon te maken, terwijl iets minder dan vier op de tien een tuin moesten wieden. Bijna drie op de tien willen hun garage of schuur opruimen. 15 procent is van plan hun gereedschapskisten door te nemen en ze op te ruimen.

In huis heeft een op de zes foto's die ze willen inlijsten en ophangen, terwijl een kwart hele kamers gaat schilderen. Een op de twintig volwassenen is zelfs van plan om een geheel nieuwe badkamer te plaatsen, zo blijkt uit onderzoek van OnePoll.

Dat is het mooie van klussen: de klussen zijn zo groot of zo klein als je wilt. En hoewel ze niet allemaal bevredigend zijn terwijl je ze doet, is er aan het einde van een project altijd wel voldoening.

'Het maakt niet uit hoe stressvol ons leven is, of wat er ook gebeurt in de wereld - het vinden van die perfecte schroef uit de honderden in de doos, of het perfect recht ophangen van een vel behang zal altijd geweldig aanvoelen.'

 

 

45