Tips voor een tijdloze ruime kombuis-keuken, hoe groot of klein uw kookruimte ook is

Enkel of dubbel, de klassieke kombuislayout vind je in het grootste deel van de moderne keukens en werkt als een droom voor enthousiaste hobby koks.

 

e31ade5f8fc234bf512eb7c7eb8e9c70_medium.


Er is zoveel veranderd in de manier waarop we onze keukens het afgelopen decennium hebben ontworpen en gebruikt. Maar er is iets geruststellends in hoe de klassieke keukenindeling van de kombuis is aangepast aan het nieuw gevonden ruimtegevoel van de moderne keuken.  De keukenindeling van de kombuis werkt goed voor de meeste stijlen en is een praktische keuze voor zelfs de kleinste ruimtes.

 

Wat is een kombuizenkeuken?

e81b74dba868ec6cb37cce841504e8d1_medium.

De kombuizen zijn vernoemd naar de scheepskeuken en waren oorspronkelijk ontworpen om compact, ergonomisch en ultra-efficiënt te zijn, waardoor elke centimeter ruimte voor zowel opslag als voorbereiding werd gemaximaliseerd. Professionele keukens volgen ook een soortgelijk lineair plan met rijen kookplaten of kookplaten verdeeld in specifieke stations voor het bereiden van verschillende soorten gerechten.

Waar ruimte is voor een parallelle serie eenheden - een dubbele kombuis - kunt u de klassieke werkdriehoek introduceren. Dit houdt in dat de belangrijkste taakzones van koelkast, fornuis en spoelbak op drie verschillende punten worden geplaatst, zodat het gemakkelijk van de ene naar de andere kan worden geflitst.

Lees verder en bekijk onze stijlvolle ideeën om optimaal gebruik te maken van uw keuken.

 

Houd het gestroomlijnd

 

 

Slanke moderne eenheden werken goed in de keukenindeling van een kombuis. Glanzende kasten geven de optische illusie van meer ruimte en nette greeploze kasten houden het minimaal en gestroomlijnd. Ga door met de minimalistische stijl door werkbladen zo netjes mogelijk te houden en apparaten te integreren - idealiter achter gesloten deuren.

 

Verwerk de keuken in de rest van het huis

d0d8a6702ae0be8ff9623d86c8e1091c_medium.

 

Hier werken brede, greeploze eenheden en houten vloeren samen om het oog naar een deur te leiden, die op zijn beurt naar het tuinpad leidt. Hierdoor voelt de ruimte minder beperkt, ondanks het feit dat deze relatief compact is, en wordt de verbinding tussen binnen- en buitenleven versterkt. Zelfs over de buitendeur is nagedacht - een verschuifbare versie die uit het zicht kan worden geduwd.

 

Landelijke charme creëren

 

a2da3cbd35e9be57ec724582cb17dfcc_medium.

Keukenstijlen van kombuis werken net zo goed in landelijke schema's als modern. Deze bijzondere keukenruimte is licht en fris met neutrale muren en kasten, maar rustieke toevoegingen zoals open kasten en rekken geven de ruimte typische boerenambiance. Vintage accessoires van hout of riet zijn mooie, en vaak ook praktische toevoegingen.

 

Maak de keuken socialer

Een eilandkombuis combineren met een ontbijtbar is een geweldig idee als je van praten houdt, omdat je tegelijkertijd kunt koken en entertainen. Je zult merken dat mensen van nature aangetrokken zullen worden tot de keuken, vooral als het verlicht wordt met sfeer-verlichting. Een grote, gespiegelde spatscherm is een slimme ontwerpfunctie, want niet alleen zal het licht door de kamer stuiteren, maar zal de chef ook deel blijven uitmaken van het gesprek, zelfs als ze de rug naar hun gasten moeten keren!

85

2 Comments

ZiaRia

Thursday, February 21, 2019 Reply

Mooie voorbeelden. Zelf ben ik geen liefhebber van een smalle kombuiskeuken, maar als je niet meer ruimte beschikbaar hebt, kun je er - gezien de foto's - toch best wat moois van maken.

Willemijntje

Thursday, February 21, 2019 Reply

Mooi hoor, doe mij die landelijke keuken maar; wat een prachtige kleur.