Pimp je huis voor de verkoop: tien tips om jouw woning sneller en voor een hogere prijs te verkopen!

Verkoopstyling: In dit artikel verklap ik je, hoe je jouw huis sneller en beter kan verkopen, door het te pimpen. Verkoopstyling is niet alleen spannend om te doen maar ook nog eens leuk. Oh ja: je verdient er geld mee.

Tags/labels: RobsFinancieleArtikelen

Je huis verkopen

Iedereen die in de afgelopen periode een huis heeft verkocht, weet dat het een kopersmarkt is, het aanbod is groot en de vraag valt vies tegen. Als je de tijd hebt dan kun je de aanbiedingen afwachten, maar als je het huis zo snel mogelijk moet verkopen omdat je baan ben kwijt geraakt of omdat je relatie is stukgelopen en je uit elkaar wilt gaan, dan kun je behoorlijk het schip ingaan en geld toeleggen op een verkoop. Je blijft dan met een soms forse restschuld zitten, die je nog lang moet afbetalen.

Stage your house

Waar anders dan uit de Verenigde Staten, waar men in de nasleep van de kredietaffaire en de daar bijbehorende massaontslagen, ruime ervaring heeft opgedaan met gedwongen verkoop van huizen, zag men in dat een huis om verkocht te worden, aantrekkelijk moet worden gemaakt. men dit fenomeen verkoopstyling.

Het pimpen van een huis, het aantrekkelijk maken van het huis voor de doelgroep, is een groot succes geworden en huizenbezitters, kregen op deze wijze vaak meer terug voor hun huis en verkochten het sneller.

Wat cijfers: de verkoop 60% sneller en de prijs gemiddeld 4,8 procent hoger.

Ook in Nederland neemt het stagen of pimpen van je huis een steeds grotere vlucht. Ik dit artikel, laat ik de trucs zien, waarmee je dit zelf kan doen, zonder dure adviseur.

Ruimte en rust

Hoe langer je een huis hebt, hoe meer spullen je krijgt en in je huis onderbrengt. Vaak zie je dingen niet eens meer staan, omdat je er niet langer bewust naar kijkt. Huizen raken vol en hebben een teveel aan objecten. Dat is rommelig onrustig voor het oog en het maakt dat de ruimtes kleiner ogen.

Tip 1: Maak je huis leeg, kijk of je spullen kan weggeven of tijdelijk ergens anders kan opslaan, en creëer zo rust.

Eenheid van kleur

De objecten die overblijven, moeten bij elkaar passen, zowel qua vorm als voor wat betreft de kleurstelling. Vermijd grote donkerkleurige meubels. Kleine ruimtes lijken doorgaans groter als plafond en muren in lichte kleuren worden geschilderd, met weinig verschil tussen plafond en muur.

285bfe03cdd9524d0de68cfc4889c821.jpgTip 2: Vervang schreeuwende kleuren door rustgevende zachte pasteltinten, die bij elkaar passen. Gebruik indien nodig een kleurenwaaier van bijvoorbeeld http://www.colourtrend.nl.

Sfreervolle huiskamer

Een huiskamer, die een aantrekkelijke sfeer uitstraalt, zorgt ervoor dat mensen zich thuis voelen. Zorg voor een geurend boeketje op tafel. Zet een schaal met fruit op tafel. Denk bijvoorbeeld aan mooi gekleurde citrusvruchten. Het fruit moet natuurlijk vers zijn.

Tip 3: Bloemen en fruit in de huiskamer geven een sfeer van ‘gezond leven’ en joie de vivre.

Zorg voor een schoon huis

Zorg dat het huis schoon is en fris ruikt. Open de ramen van te voren zodat ruimtes niet muf ruiken. Sprenkel wat citroensap in elke hoek van de gang en in het toilet voor een extra fris effect.

Tip 4: Een schoon huis zendt een boodschap uit van goed onderhouden.

De badkamer als wellness ruimte

De badkamer is de laatste jaren getransformeerd van een ruimte om je schoon te maken, naar een plek waar je werkt aan een algemeen gevoel van welbehagen. Ruim alle shampoos op en vervang deze door een paar potjes badolie en scrubzout. Zet er een klein vaasje neer met gedroogde lavendel. Een badkamer die wellness uitstraalt, trekt je als het ware de ruimte in.

Tip 5: Laat jouw badkamer wellness uitstralen.

Groen, groen, groen

Mensen houden van groen in huis, een paar strategisch geplaatste planten maken weer dat een huis er veel vriendelijker uitziet. Gebruik geen cactussen (niet zen), vetplanten met een dik blad mogen wel, en gebruik geen planten met een puntig blad.

Tip 6: Strategisch groen maakt elk huis warm

De keuken is het hart van het huis

4c3dbcb489fd9cd206eed803e654b04f_medium.

De keuken is het hart van en huis. Laat een potje om koffie openstaan en bak een taartje of (afbak)brood voor een heerlijke geur in de keuken. Plaats een mooie keukenmachine als uitnodiging om te koken.

Tip 7: Zorg dat de keuken je uitnodigt om eten te gaan bereiden.

Alles moet werken

Loszittende deurklinken, druppelende kranen, deuren die piepen, kasjes die niet sluiten. Repareer ze of laat ze repareren. Laat zien dat je geeft om het huis, dat wekt vertrouwen

41a344bde7aaa37560537b84d3fc4e0b_medium.

Tip 8: Zorg dat kleine klusjes zijn gedaan.

De slaapkamer is voor romantiek

De slaapkamer is voor romantiek, dus geen magazines of boeken bij het bed, geen strijkijzers. Laat het een ruimte zijn die uitnodigt om de liefde de bedrijven.

Tip 9: De slaapkamer is voor romantiek of slapen en nodigt uit om…

De eerste indruk is de meest belangrijke!

De voortuin is netjes, de voordeur is gewassen en er staat eventueel een uitnodigende mooie plant.

a2cbd833c644cbc6fc9c1c5d5ecb0983aW1hZ2VzTip 10: Zorg voor de perfecte binnenkomer.

Veel geluk met de verkoop van jouw huis!

77