Marine keukenideeën - om een element van heldere kleuren en verfijning aan uw kamer toe te voegen

Als je echt gek bent op lichte neutrale kleuren in keuken, dan is diepblauw de perfecte toevoeging om je kamer op te vrolijken, omdat dit een rustgevende en stijlvolle basis vormt voor deze dramatische look. Kies gewoon een tint blauw en een of twee neutrale kleur, zoals zacht taupe of linnen. De eenvoud van deze combo is zijn kracht. Bekijk onze selectie van de beste marine keukenideeën voor meer inspiratie.

 

1. Geef het een glamoureuze touch

Marine keukenideeën
Marineblauw kan 'gewoon' tot sensationeel zijn. Deze moderne langwerpige keuken is eclectisch en karaktervol. De eenvoudige witte achtergrond houdt de ruimte fris, terwijl wandelementen zijn vervangen door een enkele witte plank voor een meer open gevoel. Standaard fineereenheden worden omgevormd met een rijke schaduw van marine, wat de ruimte diepte en stijl oplevert.

eb39ace24ec5f06a9b7aac6df178343c_medium.

2. Breng het naar het volgende niveau

Voor meer traditionele keukensmoves worden Shaker-eenheden geaccentueerd en high-end wanneer ze in klassiek marineblauw worden geverfd. Als het schilderen van alle kasten blauw een beetje beangstigend is, waarom zou je dan niet voor één aandachtspunt zoals een dressoir of keukeneiland gaan en het schema samenvoegen met marine keukentegels, een achterwand of accessoires. Dit is een op maat gemaakte look die perfect is voor iedereen die van klassiek design houdt. Hier geeft marineblauwe kasten deze Shaker-stijl, open keuken een super stijlvolle en verfijnde look. Natuurlijke afwerkingen, zoals parketvloeren en gladde houten krukjes, geven een warm woongevoel, terwijl een heldere witte achtergrond de kamer licht, fris en luchtig houdt. 

bed737b209cebe60bdc59b3200ce5cb1_medium.

 

3. Blijf bij het servies

Als een marine-keuken te sterk is voor je smaak, maar je houdt van het idee van blauw, zet dan een toon tafel met linnen en servies in verschillende tinten van marine tot grijs. Geef het rustieke karakter door met geëmailleerde accessoires te werken.

1e7264bbc40fd840dfe4078266c8c92d_medium.

 

4. Maak het modern

Als marineblauwe kasten te permanent zijn, is een snelle verflaag op de muur de eenvoudigste en meest kosteneffectieve manier om de smaakvolle schaduw aan uw keuken toe te voegen voor super chique resultaten. Beschilderde keukens kunnen er ongelooflijk stijlvol en verfijnd uitzien als ze goed worden gedaan.

 

eb560d8e61e700817b2dbc28df6432fb_medium.

 

5. Maakt het compleet

Niets combineert zo goed met marineblauw als helder wit - ze zijn de perfecte combinatie voor moderne landelijke keukens. Elegant, fris en tijdloos, het contrast is meteen opbeurend. Meng warmer elementen zoals natuurlijk hout om het sterke effect te verzachten. Een drietal koperen hanglampen is helemaal in de mode en voegt een vleugje glans toe aan dit schema.

 

72640397ba68aa0415878f1ec703d335_medium.

 

6. Probeer iets anders

Meng warmer elementen zoals houten accessoires en neutrale stoffen en voeg een patroon toe om het effect te verzachten.

a797c53219d80cce2e4b986150fdfe3c_medium.

7. Gebruik kleur om zonegebieden

Het kiezen van contrasterende tinten helpt bij het definiëren van gebieden in een grote open woonkeuken. De gestroomlijnde marineblauwe kasten tegen slechts één muur trekken de aandacht en brengen leven in dit grote gebied, wat een krachtig statement maakt. Het lichtgrijze centrale eiland is een sociaal station dat de blik kalmeert en in evenwicht houdt. De hi-gloss afwerking stuitert het licht rond de kamer en draagt bij aan het gevoel van openheid.

7a65bbbb41f28b0d5b7595d7155232ca_medium.

73