Maak van je badkamer een echt wellness center

Het inrichten van een geslaagde badkamer begint met een grondige voorbereiding en met heel wat puzzelwerk. Hou rekening met verschillende beschikbare ruimtes en technische aspecten zoals waterleidingen, elektriciteit en afvoerbuizen en voorkom zo een hoop problemen. Zo kan je vele jaren genieten met een gerust hard van je nieuwe badkamer.

f8198566afead7681fd4d7db967ccb64.jpg

 

 

De oriëntering van je badkamer

Bij het renoveren of bouwen kijk je best hoe de badkamer ten opzichte van het zonlicht staat. Je kan de badkamer zo positioneren naar je persoonlijke voorkeur zodat het lichtinval optimaal benut wordt:

 

 

De badkamer voor een vroege vogel

Er is niets leuker dan je ’s morgens klaar te maken in het licht van een opkomende zon. De badkamer moet geplaatst worden tegen de buitengevel die naar het oosten gericht staat om dit te bereiken. Het effect is geslaagder wanneer je meer ramen kan plaatsen.

 

Na het werk relaxen

Gebruik je de badkamer vooral ’s avonds, dan is een plek naar het Westen ideaal. Het brengt meteen een ontspannen sfeer in de badkamer, wanneer de avondzon een warme gloed schept.

 

 

Het integreren van de toilet en wasmachine in je badkamer


De belangrijkste activiteiten in de badkamer zijn de lichamelijke verzorging en het relaxeren van het lichaam. Er wordt vaak gekozen om de wasmachine en het toilet te integreren door de aanwezigheid van leidingen. Het zorgt voor een vaak rommelige indruk en het kan heel storend werken. Het is aangewezen om deze in een aparte ruimte te plaatsen wanneer je volledig tot rust wil komen. Vind je het praktisch of heb je onvoldoende ruimte ervoor? Kies dan een visuele afscheiding door een valse wand of je kan een ingebouwde kast instaleren.

 

 

Tijdloze materialen en kleuren

Een nieuwe badkamer moet heel wat jaren meegaan en is een grote investering. Je kiest best tijdloze vormen en kleuren voor de douche, het toilet, het blad en het badkamermeubel. Kies neutrale tegels. Moest je later je huis willen verkopen, dan zal deze beslissing het beste zijn.
Het wil niet zeggen dat je geen leuke hippe badkamer kan hebben. Door enkele wanden niet te betegelen kan je opvallende kleuraccenten toevoegen. Ze zijn goedkoop en het kan altijd herverft worden. Je kan je badkamer een hedendaagse toets geven door felgekleurde accessoires zoals kaarsen, handdoeken en badkameraccessoires.

 

De verlichting in de badkamer


Maak gebruik van gerichte accentverlichting en algemene verlichting voor het creëren van een aangename badkamerverlichting. Je kan indirecte verlichting plaatsen om het ruimtegevoel te brengen als bijkomende verlichting of je kan het ook doen om een intieme sfeer te scheppen.

 

Het kiezen van keramische tegels

Op het eindresultaat hebben tegels een heel belangrijke invloed en komen voor in heel wat texturen, stijlen en kleuren. Verkies de neutrale kleuren zoals bruin, grijs en wit omdat trends zeer snel veranderen. Tegels met opvallende texturen vermijd je ook best. Ze doen de badkamer alleen kleiner lijken en kunnen er later heel ouderwets uitzien.
Als je nieuwe badkamertegels wilt kopen, ga dan zeker en vast eens na of ze helemaal afgewerkt zijn met een antisliplaag. Doordat de badkamer er vaak nat bijligt is het zeker niet aan te raden op een gladde vloer. Als vloerafwerking kan je naast tegels ook kiezen voor rubber, linoleum, kurk of vinyl.

 

Enkele handige tips voor een geslaagde badkamerinrichting

  • - Omtrent de elektriciteit en verlichting in de badkamer let je best op de speciale A.R.E.I. regels. Er gelden hier strengere regels dan in de rest van de woning.
  • - Dankzij vloerverwarming zal een natte vloer veel sneller drogen en heb je meer comfort.
  • - Probeer de directe overgang tussen de slaapkamer, dressing en badkamer te vermijden.
  • - Je hebt recht op heel wat subsidies, kijk dit dan ook even na. Voor spaardouchekoppen zijn er kleine premies tot grotere subsidies voor heel wat verbouwingswerken.
  • - Voor het voorkomen van vochtplekken en schimmels plaats je best een automatisch ventilatiesysteem.
     

 

Wellnessgeuren voor in de badkamer

Mare wellnessgeuren Muskus en zeegeuren

Dankzij de natuurlijke wellnessgeur van Mare breng je de frisse geur van de oceaan naar je badkamer. Je bekomt een frisse en pittige geur dankzij de combinatie van Muskuskruid en zeegeuren.

197218d821bb2b22d103df0ccb11f6ee.jpg

 

Cielo wellnessgeuren citrus en cederhout

Cederhout, een vleugje citrus en groene thee is een natuurlijke wellnessgeur van Cielo. Je kan je helemaal tot rust laten komen door de gecombineerde geuren die de badkamer een heel frisse toets geven.

6998be1291c13aabc25b9565e9711980.jpg

 

Luna wellnessgeuren tuberoos en muskus

 
Luna is de combinatie van Muskus en Tuberoos. De geuren laten de geest helemaal tot rust komen. De geuren worden veel gebruikt bij aromatherapie.


 

894308bc8341aea8c4bf05a09c8c3564.jpg

 

78