Kustwoonkamers die zorgeloze stranddagen recreëren

Creëer een kalmerende kustwoonkamer die een blijvende herinnering is aan zonnige dagen aan zee. U hoeft niet aan zee te leven om te genieten van de rustgevende eigenschappen van een kustwoonkamer. En een goede plek om te beginnen is door te spelen met de kleuren van de lucht, zee en zand om een ​​dromerig thema te vormen.

Breng de thema's van de zee in uw woonkamer en laat u inspireren door "kust chic" gecombineert met zachte meubels in kalmerende blanken, verwassen denim en koele tinten blauw. Een verweerd, vervaagd uiterlijk is de essentie van kustinterieurs.

Kies een woonkamer met een witgekalkt kleurenpalet voor een woonkamer gevuld met ruimte en licht. Witte of neutraal getinte lambrisering zorgt voor een geweldige strandhutsfeer - coördineer met zandkleurige sisalvloeren of tapijt. Combineer dit decor met meubels van wit linnen en een salontafel in crèmekleurige kist. Voeg een canvas zeegezicht toe aan de muur en versier met strand elementen zoals schelpen, koraal en strandkiezelstenen.

Drijfhout is een prachtig materiaal om een ​​gevoel van ontspannen kust charme toe te voegen. Kies meubels gemaakt van drijfhout, zoals een salontafel. Plaats een zeilboot op uw schoorsteenmantel, plaats kiezels en hout in een hoek van de kamer voor een ontspannen kust uitstraling.

 

1. Marine blauwe en aqua kustwoonkamer

Gebruik in de kamer een mix van diverse blauwe tinten, om een modern kustschema te creëren. Verf zelfs de muren blauw om de ruimte echt tot leven te brengen.

Een diepblauwe bank kan te overweldigend zijn, maar hij kan ook tijdloos zijn, in de juiste omgeving. Samen zorgen deze rustgevende tonen ervoor dat uw woonkamer een ontspannen toevluchtsoord wordt.

b3f1f3a5fdd069ffdbd7f4e8dd374404_medium.

 

2. Eiland-stijl boho kustwoonkamer

Als u wilt dat uw leefruimte een ruimte is waar u echt kunt bijkomen en ontspannen, dan is deze look, geïnspireerd door Ibiza, de perfecte keuze.

Witte muren, vloeren en stoffering geven u een gebleekte, mediterrane villa-look. Gebruik veel verschillende tinten blauw, met een combinatie van effen, tie-dye, batik en ikat stoffen. Strand elementen zoals schelpen, orkaanlantaarns met kiezelstenen en drijfhout-achtige stukken vullen de kamer met een natuurlijke stijl - deze kunnen worden weergegeven in hergebruikte kisten om het rustieke gevoel te verbeteren.

38c40e066a2b6c22e25bc0038c4162bc_medium.

 

3. Echte houten lambrisering in de kust woonkamer

Dus wat als u volledig landgesloten en duizenden kilometers verwijderd bent van de kust? Met lambrisering wordt uw woonkamer direct decoratief getransporteerd naar Maine of Massachusetts.

6469567be1b96634d29783a0e61b1206_medium.

 

 

4. Kustwoonkamer met een werelds patroon

Alleen al het introduceren van een mix van blauwe tinten straalt de nautische look uit zonder overdreven te zijn. Leven in de kust hoeft alleen wat schelpen te betekenen of een strandstoel met strepen. Zoals te zien in deze elegante woonkamer, zijn klassieke nautische strepen vervangen door tie-dye-, batik- en blokdrukpatronen in rijke indigoblues.

In combinatie met een chique stoffen bank van denim, straalt deze alternatieve look zorgeloze kustwoningen uit.

d1ed814b5b77c9b6fe9f4d8090916c76_medium.

 

5. Een moeiteloos door de zon gebleekte kustwoonkamer

Breng het strand naar huis door het mengen van verweerde kustkleuren, no-nonsense teruggewonnen houten meubels en karakteristieke motieven aan de kust voor een look die u zal ontspannen zodra u door de deur loopt. Plaats accessoires in losse groepen in plaats van strakke rasters of clusters om een meer informele, ontspannen uitstraling te creëren.

 

4bebc3f4644f44e27b3c856b70103136_medium.

 

6. Ga voor een schitterende witte woonkamer aan de kust

Breng wat kustpersoonlijkheid naar een neutrale woonkamer en geniet het hele jaar door van een vakantiestemming. Effen witte muren kunnen er vrij grimmig uitzien, dus kies een nauwelijks aanwezige schaduw tint van mistig grijs om de subtielste hint van kleur toe te voegen.

Introduceer patronen en textuur in uw woonkamer met strepen en ruiten en vrolijke stoffen met zeeprint. Vul de lege ruimte boven uw bank met een galerij met kustkunst, van schilderachtige prints en uitzicht op de oceaan tot ansichtkaarten en nautische typografie.

b388efe4a8c04210ff721c446779087c_medium.

 

7. Blijf kalm met een koele blauwe woonkamer aan de kust

Het is onmogelijk om niet van blauw te houden - het is fris, veelzijdig en sfeerverhogend. De kleur van de zee, blauw biedt een eenvoudige manier om een kustlook te creëren. Maar ga niet te ver - combineer het met warme neutrale tinten, met stoffering, vloeren en houten versieringen om de kou van zachte blauwe tinten te verminderen. Maak de look af met een zeegezicht schilderij.

 

87