Kleurenschema's in de woonkamer boordevol karakter en stijl

Een beetje kleur in je leven weerspiegelt je persoonlijkheid en verhoogt je humeur, dus waarom zou je niet kiezen voor één van deze kleurenschema's in de woonkamer?

 

Bent je op zoek naar een nieuw kleurenschema voor de woonkamer waar je nog jaren plezier van zult hebben? Hoewel het waar is dat neutrale ruimtes een leeg canvas bieden, valt er veel te zeggen voor het introduceren van kleuren. Verschillende tinten kunnen een opbeurend of kalmerend effect hebben en kunnen een goede manier zijn om je persoonlijkheid te weerspiegelen. Als je moedig bent, bekijk dan onze kleurenschema's voor de woonkamer om je op weg te helpen

 

Wat denk je van turkoois?

d47418a17cb4b2acdf886854addb071d_medium.

Kies een kleur die je woonkamer bij daglicht levendigheid geeft en en warme gezelligheid 's nachts toevoegt aan jouw woonkamer. Turquoise is een kleur met een energieke levendigheid die niet te overweldigend is. Het is ook een perfecte combinatie voor blauw. Houd de vloer wel flets voor een beetje balans en zet de kleur over op houtwerk, inclusief luiken, architraven en plinten. Witte spikkels op kunstwerken, rekken, verlichting en meubels hebben een verkoelende invloed op een met kleur verzadigd schema.

 

Combineer muren en planken

a71955dc4177ecdfa3f911a6dd5d9417_medium.

Laat planken en kasten in de muur verdwijnen door ze in dezelfde kleur te schilderen. Het is een truc die vooral goed werkt met uitgestrekte, in dozen gedane stellingen die van muur tot muur en van vloer tot plafond lopen. Het is trendy om matte afwerking te gebruiken, voor in de kleur mat grijs. Dit vormt een zacht contrast met wit houtwerk en mengt zich moeiteloos met tonende vloeren en meubels. Gebruik mooie herfsttinten, zoals olijfgroen en zacht oranje, voor een seizoensgebonden gevoel.

 

 

Zoek naar harmonie

ddbe06b819f568a9a810b9dcff332b9b_medium.

Warm je woonkamer in de koudere maanden op met pruimtinten. Kleur de hoofdmuur met een poortwijnrood om een rijk klassiek element te introduceren. Voorkom dat het kleurenschema in overdrive gaat door zachtere grijs en bruin tinten te gebruiken voor accessoires en andere elementen in de kamer.

32

5 Comments

Candice

Thursday, February 21, 2019 Reply

Ik vind het best wel mooi.

Timon Pacific

Thursday, February 21, 2019 Reply

Bedankt voor de likes!

ZiaRia

Thursday, February 21, 2019 Reply

Stijlvol, wel allemaal wat koel van kleur. Persoonlijk hou ik meer van warmere tinten, maar smaken verschillen nu eenmaal.

Timon Pacific

Thursday, February 21, 2019 Reply

Ja, bedankt voor de tip! Ik had alles met "u" geschreven en me op het einde bedacht dat het misschien te formeel was. Blijkbaar had ik niet alles gecorrigeerd :)

Edwin Bruinooge

Thursday, February 21, 2019 Reply

Mooie foto's, duidelijke beschrijvingen, leuk commercieel geschreven stuk. Een kleine tip? Maak een duidelijke keuze voor "je" of "u". Niet beide vormen in één stuk. ;-)