Kleurenschema's in de slaapkamer om je huis op te fleuren

Wil je een slaperig slaapkamerschema wakker maken met een opvallende kleur? Laat ons je inspireren met deze kleurrijke slaapkamerideeën. Er zijn heldere uitbarstingen van blokkleur, levendige patronen, gedempte tonen en serene tinten.

Het kiezen van een slaapkamerkleurenschema is belangrijk wanneer je beslist hoe je jouw persoonlijke ruimte wilt laten voelen. Dit kan een weerspiegeling zijn van een voorliefde voor kleur, gaan voor een nieuwe trend waar je gebruik van wilt maken, of kalmerende witten en neutrale kleuren gecontrasteerd met een nieuwe tint.

 

Houd het simpel met kleurrijke accessoires

Simpel hoeft niet saai te betekenen. Om een slaapkamer met vredige witte muren en een natuurlijke houten vloer spannender te maken, zijn accessoires met groene en weelderige prints een goede toevoeging. De neutrale basis betekent ook dat je dingen kunt combineren met verschillende soorten textiel en beddengoed, afhankelijk van het seizoen.

 

Versier met een salie groen

Als je ontwerpoog van nature wordt aangetrokken tot een neutraal palet voor de slaapkamer, schud je de dingen een beetje op met een shot glorieus salie groen. Gebruik een elegante, rijke schaduw van groen-grijs op de muren in jouw slaapkamer om de ruimte onmiddellijk op te warmen en een gezellig, coconachtig gevoel te creëren. Als je je niet wilt binden aan all-over kleur, overweeg dan om het te scheiden met waterdichte witte accessoires en zachte meubels, zoals dit frisse witte beddengoed - een veilige en veelzijdige optie.

 

Ga voor goud en metallic

Geef je slaapkamer een historisch gevoel met een op Art Deco geïnspireerde kaptafel, slim gecombineerd met een moderne spiegel in een vergelijkbare afwerking. Creëer een mooi contrast met heldere rode en roze objecten. Dit zal echt helpen om de slaapkamer naar een hoger niveau te tillen en een element van karakter en persoonlijkheid te introduceren.

 

Durf anders te zijn met een donker kleurenpalet

Geef je slaapkamer een frisse, tijdloze sfeer met een koel, kalm, blauw en wit palet. Wie zegt dat je geen felle kleuren kunt gebruiken in landelijke slaapkamers? Als je een echte fan bent van blauw, zul je deze opvallende slaapkamer geweldig vinden. Gebruik indigo en marineblauw alsof het neutrale kleuren zijn en je zult merken dat je ze kunt combineren met vrijwel elke kleur. Voeg gewaagde accessoires en gedurfde patronen toe zonder na te denken.

Als je een rustgevend gevoel wilt hebben in het kleurenschema van jouw slaapkamer, dan vullen de nautische tinten blauw en wit elkaar prachtig aan. Kies subtiel gestreept behang voor dit kustwoonkamerthema, gecombineerd met wit beddengoed en een navy wollen plaid. Mollige witte kussens bedekt met kussens in contrasterende tinten marineblauw volgen het kustthema door. Je kunt ook kiezen voor alle witte beddengoed en accessoires, experimenteren met stoffen en texturen met geborduurd beddengoed, zijden kussens en kantbehang.

 

Probeer trends uit

Kijk naar ontwerptrends als het gaat om het plannen en voorbereiden van jouw slaapkamer. Kleur is de gemakkelijkste en meest effectieve manier om direct een sfeer te creëren voor elke kamer in uw huis. Als je het goed doet, kun je een winnaar bereiken. Een goed doordacht thema helpt je bij het ontwerpen van een kamer van begin tot eind. Verander jouw kamer in een tropische schuilplaats waardoor je het hele jaar door op een afgelegen eiland zult zijn. Combineer meerdere tropische tonen om een ontspannen gevoel te verbeteren en voeg een hangmat toe voor een speelse toevoeging aan een slaapkamerhoek. Papegaaienafdrukken, warmroze planten en oceaanblauwe muren dragen allemaal bij aan het thema, maar een hangmat is de ware pièce de résistance. Achterblijvende kamerplanten creëren ook het gevoel van een jungle. De perfecte plek voor een beetje tijd voor jezelf.

75