Kleine badkamerideeën voor compacte ruimtes, garderobes en doucheruimtes

Slimme opbergmogelijkheden en slimme afwerkingen zorgen ervoor dat zelfs de kleinste badkamers zowel stijlvol als praktisch kunnen zijn. Of je nu kiest voor een gestroomlijnde, gestroomlijnde look of traditionele detaillering, er zijn tal van manieren om indruk te maken.

 

Op zoek naar kleine badkamerideeën? Een kleine badkamer kan stijlvol, praktisch en, met de juiste knowhow, ruimtebesparend zijn.

Grote badkamers zijn een luxe waar velen van ons alleen maar van kunnen dromen - een vrijstaand bad in het midden van de kamer, compleet met een weelderige fauteuil staat op ieders verlanglijstje, toch? Hoe waar dat ook moge zijn, wij vinden compacte badkamers net zo mooi!

Ga voor meer briljante badkamerinspiratie naar onze pagina met badkamerideeën

Een kleine ruimte hoeft er niet rommelig of krap uit te zien wanneer je een paar slimme kneepjes van het vak gebruikt - jouw kamer kan snel stijl en verfijning uitstralen, zelfs als je alleen maar een doucheruimte hebt om mee te experimenteren.

Een paar ruimtebesparende tips vermengd met een scheutje prachtige accessoires en textiel zullen de meest bescheiden badkamers binnen enkele minuten veranderen in een benijdenswaardige ruimte. We laten je zien hoe je de kleine badkamer van je dromen kunt maken.

 

1. Wees slim met glas

Een inloopdouche met frameloze panelen ziet er prachtig uit. Het creeert een gevoel van ruimte en openheid die je helpen het meeste uit een kleine ruimte te halen.

 

2. Gebruik verschillende vormen

Deze zeshoekige tegels voegen interesse toe zonder deze kleine kamer met patronen te overweldigen. De eigenaren hebben ook zeshoeken in de veranda en de keuken gebruikt - als een subtiele schakel door het huis.

 

 

3. Blijf tussen de lijnen

Het oude groen gestreepte behang werd uit deze kamer gestript en vervangen door slimme tand-en-groef panelen in wit geschilderd en herhaald op het badpaneel voor een gestroomlijnde uitstraling. Het oude tapijt werd verwisseld voor een lino-vloer met industriële uitstraling, die hygiënischer en aantrekkelijker is voor het oog.

 

4. Gebruik slimme verfeffecten om een illusie van hoogte te creëren

Verf een muur halverwege om een illusie van hoogte te creëren. Door het oog te laten zakken met een donkere verfschaduw, creëer je een afstand tot het bovenste gedeelte van de muur. Als de muur in één kleur was, zou de kamer niet zoveel diepte hebben. Deze slimme, maar eenvoudige verftruc is een geweldige manier om een kleine ruimte groter te laten lijken dan hij in werkelijkheid is.

 

5. Bedrieg het oog met tegels

De hoeveelheid ruimte die je hebt en wat het oog waarneemt, zijn niet noodzakelijk hetzelfde. Speel met de grenzen van waarneming door de zijkant van je bad en de muur met hetzelfde ontwerp te betegelen - het maakt het moeilijk om te onderscheiden waar elk begint, waardoor je ruimte groter aanvoelt.

71