Is Frans blauw het nieuwe 'Millennial roze'?

Het is meer dan drie jaar geleden dat het tijdschrift New York het tijdperk van 'Millennial Pink' inluidde, maar wat komt er daarna? Er was een korte flirt met Gen Z Yellow (die gelukkig nooit helemaal aansloeg), verschillende Pantone-kleuren van het jaar (Ultra Violet, Living Coral en nu Classic Blue), en tijdens de zomer zorgde de New York Times ervoor om ons eraan te herinneren dat zwart altijd beproefd is. Onlangs is echter een nieuwe mededinger naar voren gekomen: Frans blauw.

0829921f09118e23151f9cc24d220cbe_medium.
 

 

"Het is de nieuwe Millennial Pink", verklaarde Roxy Te, oprichter van Society Social, die onlangs samenwerkte met Brunschwig & Fils om een ​​exclusieve colorway van zijn iconische Les Touches-stof te ontwikkelen in (je raadt het al) Frans blauw. Wat is het aan deze bepaalde kleur die zo boeiend is? "Frans blauw is een neutrale met grijze ondertoon. Het is een frisse, klassieke kleur die bij elke stijl past. Het past niet alleen bij de traditionalisten, maar ook bij Grandmillenials die een frisse draai geven aan traditionele decoraties," schreef Te. dat meer dan de helft van de stofstalen die vorig jaar door klanten van Society Social waren besteld, blauw was.

0ae5b3ecc660f7c242157cd4bb523e36_medium.

Designer Caitlin Wilson is op dezelfde manier verliefd op Frans blauw, een kleur die een signatuur is geworden in haar interieurs en decorlijn. "Blauw is altijd een onderdeel geweest van mijn textielcollecties, maar wat ooit marine was, is een meer verfijnd, verheven Frans blauw geworden", legt ze uit. "Ik word voortdurend geïnspireerd door de kleuren en stijlen van het Franse decor, en een Provençaals Frans blauw patroon is klassiek en tijdloos - of je nu casual of formeel bent, er is altijd een plek voor!"

e469c7287cd3114995e31f60555e29fa_medium.

Hoewel lichtblauw in het verleden vaak naar slaapkamers en badkamers werd verbannen, gebruiken ontwerpers het in toenemende mate om woon-, eet- en zelfs werkruimtes op te fleuren. Wilson koos een gewaagd Frans blauw assortiment en afzuigkap voor haar keuken in Dallas, terwijl de Franse blauwe modderkamer die Atlanta-ontwerper Clary Bosbyshell voor een klant maakte de afgelopen maanden schijnbaar talloze keren op Instagram is geplaatst.

4100a36067788509564aaf7d531997a8_medium.

"Het is echt de perfecte kleur - ik bedoel, waar gaat het niet mee?" enthousiasmeert Bosbyshell. "Omdat het zo veelzijdig is, heb ik het gevoel dat mijn klanten het in bijna elke ruimte gebruiken, van het schilderen van het kookeiland tot het stofferen van hun bank in de woonkamer." Deze kerst, voegt ze eraan toe, accentueert ze zelfs haar kerstkaarten met de go-to-kleur. (Voor de goede orde, het combineert prachtig met cranberry.)

 

 

128