Ideeën voor keukenopslag - Maak van een chaotische keuken een nette ruimte

Met een eindeloze voorraad potten en pannen, is het vullen van een keuken een kleine moeite. Maar - ongeacht hoeveel mokken of hoe weinig ruimte je hebt - er is altijd een oplossing te vinden.  

 

099e5c104ef8991ba85f3284efefd5c6_medium.

 

Slimme keukenopslagideeën zijn essentieel in de moderne keuken - het traditionele hart van het huis is niet langer alleen een ruimte om te koken, maar ook om te dineren, te entertainen, te ontspannen en het gezinsleven. Met zoveel eisen aan deze ruimte, is de sleutel om een ​​keuken opgeruimd en gebruiksvriendelijk te houden - ongeacht de grootte - een doordachte opslag. Van werkbladen opbergen en ingebouwde kasten tot vrijstaande kasten en open planken, er zijn tal van slimme ideeën voor praktische en effectieve opslag in kleine ruimtes en open keukens. Met de keuken die onder toenemende druk komt te staan ​​om een ​​aantal cruciale rollen uit te voeren, zoals dineren met het gezin, ontspannen, werken en onderhoudend, zijn een goede lay-out en voldoende opslag belangrijker dan ooit.

 

Alles netjes achter gesloten deuren houden is veel gemakkelijker als het interieur is ontworpen met specifieke inhoud in het achterhoofd. Kleinere artikelen hebben baat bij een ondiepe lade met talloze compartimenten om artikelen gescheiden te houden en gemakkelijk te vinden. Overweeg of kasten profiteren van geïntegreerde elektrische stopcontacten, zodat je gadgets uit het zicht kunt laden. De koffers voor dvd's en games hebben de neiging om in standaardformaten te komen, dus rekken kunnen op precieze hoogten worden gemonteerd om meer binnen te krijgen, en hetzelfde geldt voor kruidenpotten, die in rekken aan de achterkant van een gemakkelijk toegankelijke kastdeur kunnen worden geplaatst. Veel keukenmeubelseries zijn nu ontworpen om te veranderen in eet- en woonkamermeubels, waardoor volledige coördinatie mogelijk is.

 

1. Ingebouwde ondiepe kasten 

Ondiepe kasten zijn ideaal om je keukenruimte overzichtelijk te houden. Niet langer zullen je favoriete kruiden verdwijnen achterin in de kast. Het is ook een pracktische manier om je inventaris bij te houden. Je ziet direct hoeveel je nog in vooraad hebt en wat je moet aanvullen. 

7a992d48bb02115f3c35ccd4b2a9fe97_medium.

2. Gebruik multi-tasking kubusrekken

Ruim de keuken op door kubusrekken in het controlecentrum van de familie te veranderen. Maak compartimenten voor serviesgoed, schoolbrieven en andere dagelijkse herinneringen. Bedek een kant met krijtverf of een op maat gemaakt vinylbord voor het schrijven van boodschappenlijsten en vrolijke berichten.

345360e23b7e1da5d5ebb3a03019f929_medium.

 

3. Maak een weergave van potten 

Maak kastruimte vrij en maak tegelijkertijd een stijlvol aanrechtdisplay door gedroogd voedsel in glazen potten te stoppen. Schik in hoogte en grootte volgorde. Maak leuke labels die aangeven welke pasta de favoriet van je kinderen is of de bijnaam van je gezin voor elke vorm.

a5f241c7c943197074a4c7ca67be35b3_medium.

4. Kies een multifunctionele vrijstaande eenheid

Hier is een goed idee voor keukenopslag - verander een keukenwagen in een verplaatsbare werkbank of kookhulp. Of het nu is gebruikt om glazen, flessen en karaffen voor cocktails of kruidenplanters, oliën, kruiden en een stamper en vijzel te huisvesten, dit is een geweldige manier om een ​​speciale set op te slaan die je veel in je keukenruimte gebruikt.

46835131b2087d6a5d29189b79b71aef_medium.

 

5. Kies voor open planken

In een budget chique keuken fungeert opslag ook als designelement. Wit geschilderde open planken - die het uiterlijk van traditionele landelijke dressoirs nabootsen - past in de ontspannen stijl van deze keuken, terwijl het een neutraal huis biedt voor de mix-and-match serviesgoed en opbergpotten die karakter aan deze kamer toevoegen. Onder het werkblad en de butler-wastafel verbergen panelen met panelen massieve keukenartikelen zodat de ruimte nog steeds netjes aanvoelt.

5ea1c972853be84a03575749dd5baf30_medium.

 

6. Hang het op 

Als je ingebouwde keukenopslag beperkt is, maak dan ruimte vrij in kasten door kleurrijke mokken en theekoppen met patronen op te hangen aan een aan de muur bevestigd, rustiek houten rek. Dit is niet alleen een praktische manier om ruimte te gebruiken - en altijd een mok bij de hand te hebben voor een cuppa - maar het is ook een interessante decoratieve functie in een neutrale keukenruimte.

 

7. Overweeg een voorraadkast

Een voorraadkast moet zich bijvoorbeeld in de buurt van je koelkast en vriezer bevinden, zodat je snel en gemakkelijk boodschappen kunt uitladen. Evenzo moeten serviesgoed en bestek in een droomkeuken-scenario in de buurt van de vaatwasser worden bewaard. Het is meestal een goed idee om de opslag voor glazen en vaak gebruikte items uit de buurt van het kookgedeelte te houden om de kok niet te onderbreken terwijl ze een culinair meesterwerk maakt!

 

8. Mix het door elkaar 

Gebruik meer vitrinekasten of open kasten in niet-kookruimtes om een ​​onderscheid te maken tussen ruimtes en te voorkomen dat de hele kamer eruit ziet als een gigantische keuken. Het combineren van vrijstaand en gepast meubilair helpt ook bij het definiëren van rollen. Blijf bij één kleurenpalet voor een doordachte look.

 

9. Gebruik een roomdivider als opslag

Het juiste opslagsysteem kan worden gebruikt als ruimteverdeler in een open ruimte. Solide, vrijstaande planken, die bijna tot aan het plafond reiken en aan beide zijden open zijn, kunnen worden gebruikt voor het onderbrengen van potten en pannen en je aantrekkelijkere serviesgoed en benodigdheden voor de eettafel.

 

10. Gebruik verspilde ruimte 

Verken elke centimeter van je kamer voor verborgen opslagmogelijkheden. Plafondrekken kunnen worden gebruikt om pannen en bestek op te hangen, terwijl laden in de plintlijn perfect zijn om bakplaten en groot kookgerei op te bergen. Er is geen excuus meer voor verspilde ruimte in hoekkasten - een draaimolen of uitzwenkbare Le Mans-planken zorgen voor opslag in de ruimtes waar je armen nooit zullen komen.

 

11. Win uw keukenopslag terug 

De verleiding om een ​​keuken met vloer tot plafond op te bergen kan erg sterk zijn, maar als je een grote ruimte hebt of een gestroomlijnde selectie kookgerei en serveware, overweeg dan om je kasten te beperken tot alleen basiseenheden. Dit zorgt voor een luchtig, ruimtelijk gevoel.

12. Voeg een rail toe 

Laden lijken misschien een geweldige plek om keukengerei op te bergen, maar het kan moeilijk zijn om te vinden wat je erin nodig hebt. Overhandig in plaats daarvan een slanke rail langs de muur boven de kookplaat of bij de gootsteen en gebruik S-haken om keukengerei op te hangen.

 

 

69