Ideeën voor een mooie wand - hoe je van een lege muur iets speciaals maakt

Er is niets mooiers dan een kunstig samengesteld wanddisplay. Het is een decoratietruc die wij eigenlijk al eeuwen gebruiken - denk maar aan de majestueuze trappen van statige huizen, die zich een weg banen rond muren die bijna bezwijken onder het gewicht van de talloze portretten. Je zou daarom kunnen denken dat het jaren van gekoesterde kunst en portretten vergt om er authentiek uit te zien. Maar voor de sluwe huisbewoner zijn er tal van manieren om met minimale inspanning direct een gestileerd wanddisplay te creëren.

We hebben de beste ideeën verzameld voor het realiseren van een slimme en doordachte wandweergave ...

 

Kies voor opvallende planken

Geef kale muren een doelgericht gevoel met de toevoeging van stijlvolle, opvallende rekken. Legplanken boven een aanrecht of woonkamer dressoir kunnen helpen om een decoratief tintje toe te voegen - en een gevoel van doel. Vooral wanneer het aangekleed is met aardewerk stukken en/of boeken in de accentkleuren. Keukenplanken bieden ook de perfecte elegante plek om kamerplanten te tonen.

59ee117d32096e8dc698638b4079af8d_medium.

 

Stapel fotolijsten om de impact te maximaliseren

Maak nog meer een visuele impact door meerderer fotolijsten op elkaar te stapelen.  Een fotolijst, in plaats van dingen aan de muren te bevestigen, biedt ook de vrijheid om de stijl makkelijk te veranderen wanneer je er op uitgekeken bent.

91a2e20b25e91d972db194db2f757bb7_medium.

 

Hang een groepje manden op

Als opmeten en foto's perfectioneren als een vervelende klus klinkt, ga dan freestyle met een groep geweven manden die een natuurlijke textuur en warmte aan een witte muur geven. Deze selectie komt uit French Connection Home, Traidcraft en The Basket Room.

5f6c5586b34202048b05d441a1917f7a_medium.

 

Blijf bij eenvoudige zwarte fotolijsten voor een muurweergave van foto's

Wanneer je jouw frames kiest, zorg er dan voor dat ze een bijna identieke tint en stijl hebben - hoewel je de formaten kunt mixen. Vul ze met kleurrijke prints voor een informele en eclectische galerijwandindeling.

 

Bekleed de trap met een minigalerij

Soms over het hoofd gezien, is de trap ideaal voor wanddisplays met veel variatie - of het nu eigenzinnige prints zijn of familieportretten die je hebt gekozen om op te hangen. Probeer een lijn op de trap met grotere frames te verankeren en deze te omringen met kleinere foto's.

 

33