Hoe maak je een grote woonkeuken - plan de perfecte entertainmentruimte

Ben je van plan de muur tussen je keuken en eetkamer te verwijderen om één grote woonkeuken te creëren? Hier zijn een paar dingen om te overwegen voordat je de voorhamer oppakt.

Laat uw woonkeuken voor u werken

Raak niet te veel afgeleid met keuken-werk-driehoeken, denk maar aan hoe je de kamer wilt gebruiken en wat het beste is voor jouw levensstijl. Denk eraan om na te denken over het ontwerp als geheel, waarbij kleuren en texturen in de ruimte worden gecoördineerd voor een coherente look.

Voorkom irritante echo in een woonkeuken

Het is gemakkelijk om de akoestische problemen die je in een grote kamer kunt hebben, te onderschatten, vooral wanneer je een harde vloer hebt. Zodra je daar meer dan twee mensen hebt, kun je jezelf vaak niet horen praten vanwege het echoën. Houten, rubberen of vinylvloeren zullen het geluid beter absorberen dan tegels. Hangende gordijnen voor ramen en tapijt of vloerkleden in de eet ruimte zullen ook de akoestiek verzachten.

Installeer de juiste keukenverlichting

Plan je verlichting voordat je begint met werkzaamheden aan de nieuwe woonkeuken, zodat je de bedrading op de juiste plaats krijgt voordat het te laat is. Dimmers zijn geweldig omdat ze niet duur zijn om te installeren.

Ondersteun de nieuwe opening

Afhankelijk van het feit of de muur die je wilt neerhalen dragend is, moet je mogelijk de nieuwe opening ondersteunen door een stalen balk te plaatsen. Als dit het geval is, raadpleeg dan een constructeur voor advies en verwacht dat het minstens € 2.000 gaat kosten voor het werk, hoewel de kosten afhankelijk zijn van de grootte van de opening.

 

Loop door naar de tuin

Denk aan openslaande deuren, want het is heerlijk om vanuit de woonkeuken direct de tuin in te kunnen stappen. Het is vaak mogelijk om een bestaand venster te vergroten, maar vraag eerst professioneel advies.

 

31