Hoe kun je tegels reinigen - zorg ervoor dat wand- en vloertegels er zo goed als nieuw uitzien

Het aanpakken van verkleurd of door schimmel aangetaste voegen kan voelen als een oorlog die je nooit zult winnen. Met onze tips voor het reinigen van de voegen wordt jouw badkamer en keuken echter schoon.

0f3785da212e69d44e40bfe1e4d4cb70_medium.

In de badkamer zijn schimmel en weerplekken de grootste boosdoeners. Deze kunnen jouw voeg een vervaagde zwarte kleur geven, niet goed in een stralend witte badkamer. Zelfs een opeenhoping van shampoo kan je voegen echter onaantrekkelijk geel maken. In de keuken is schimmel minder een dilemma, maar afwasmiddel of spatten van voedsel kunnen er nog steeds onaantrekkelijk uitzien.

Tegenwoordig kun je kiezen uit een enorm scala aan voegen met verschillende kleuren. Zwart, roze, blauw of zelfs koffiebruin zijn allemaal beter bestand tegen vlekken dan traditionele witte. Als je echter vastbesloten bent om je aan wit te houden, hebben we een lijst met beproefde methoden voor het reinigen van voegen.

Begin bij het reinigen van de voeg altijd eerst met de mildste methode. Als je nog steeds moeite hebt om je mortel in zijn oorspronkelijke tint terug te brengen, probeer dan elke methode en ga door naar de sterkste. We hebben elke methode vermeld voor het opschonen van voegen van de mildste tot de sterkste, zodat je kunt bepalen welke methode het beste voor jou werkt.

 

Wat je nodig hebt

 • Een schrobborstel of oude elektrische tandenborstel
 • Warm water

Methode

Soms is alles wat je voegen nodig hebben een goede schrop beurt. Gebruik een schrobborstel of een oude elektrische tandenborstel om de voeg met warm water in een cirkelvormige beweging te schrobben.

Je kunt speciale schrobborstels kopen, zoals de Sonic Scrubber Cleaning Tool van Lakeland. De verwisselbare koppen passen gemakkelijk tussen de tegels en oscilleren met 10.000 keer per minuut. Misschien vind je dat een beetje warm water alles is wat je nodig hebt voor een stralende badkamer of keuken.

444e5b5ede146b5fbac0c20334077fd0_medium.

 

Tegelvoegen reinigen met tandpasta


Wat je nodig hebt

 • Schrobborstel of oude elektrische tandenborstel
 • Whitening-tandpasta


Methode

Geef je voeg een goede scrob met een beetje whitening tandpasta. De tandpasta moet fungeren als een mild schuurmiddel dat zwarte tinten helpt verwijderen.

 

5e0df18c754be76003cba83496dc5686_medium.

Tegelvoegen reinigen met azijnspray


Wat je nodig hebt

 • Schrobborstel
 • witte azijn
 • Spuitfles
 • Warm water

 

Methode

Voor milde vlekken moet een oplossing van azijn verdund met warm water helpen om jouw tegels in zijn oorspronkelijke kleur te herstellen.

Vul een spuitfles met halfazijn en half warm water. Spuit het op de voegen, laat het vijf minuten staan voordat je het goed schrobt met een harde borstel.

Een regelmatige spritz azijnspray is een geweldige manier om jouw badkamer in topconditie te houden tussen de diepe reiniging door.

 

9d6bcdab487b4a9c95b6e1562ccdafcf_medium.

 

Tegelvoegen reinigen met bicarbonaatsoda en azijn
 

Wat je nodig hebt:

 • Schrobborstel of oude tandenborstel
 • Bicarbonaat van soda
 • Witte wijn azijn

Methode:

Als  je tegelvoeg is verkleurd, meng dan een dikke pasta van bicarbonaat van spa-rood en witte wijnazijn. Breng de pasta aan op de voeg met een kleine borstel of een oude tandenborstel. Laat 15 minuten rusten en spoel vervolgens. Je voegen worden zo goed als nieuw.

 

Tegelvoegen reinigen met bleekmiddel

Wat je nodig hebt

 • Tandenborstel
 • Bleken
 • Bicarbonaat van soda

Methode

Je moet bleekmiddel gebruiken voor de meest hardnekkige voegvlekken die maar niet weggaan. Controleer voordat je aan het werk gaat of je ramen of deuren hebt geopend om de ruimte goed te ventileren.

Er zijn twee manieren om voegen met bleekmiddel te reinigen. Je kunt het netjes gebruiken, een kleine hoeveelheid in een kopje gieten en een oude tandenborstel erin dopen voordat je schrobt.

Onze voorkeursmethode is om een ​​pasta te maken van bleekmiddel en soda tot het lijkt op de consistentie van tandpasta. Breng het aan op de voeg en laat het 15 minuten intrekken. Neem een ​​oude borstel en wrijf de pasta weg voordat je hem afspoelt met water of een natte doek. Laat de mortel drogen.

 

c77bf01f0e6390c23ad3fe1972f40955_medium.

 

Hoe voegen in een douche schoon te maken

Het lastige van het schoonmaken van voegen onder een douche zijn de krappe hoeken. Om ervoor te zorgen dat je in elke hoek terechtkomt, vervang je bij het aanbrengen van je azijn of bleekoplossing de tandenborstel voor een wattenstaafje.

Dit zorgt ervoor dat zelfs de onderste hoeken of je douche sprankelend zijn.

 

 

127