Een interieurontwerp met diverse Aziatische culturele invloeden

De culturen van de volken zijn net zo divers als flora en fauna in een regenwoud. Elk blad en bloesem heeft verschillende kleuren en patronen. Bij het samenvoegen met andere culturen worden de verschillende eigenschappen duidelijk zichtbaar, ze leiden tot een chaotische diversiteit. Het brengt de diverse levens dichterbij, leren over een andere manier van leven, het begrijpen dat wat je niet bekent is en het zien van de schoonheid in het onbekende. Dit plaatje verfrist je nieuwsgierigheid en je wilt er graag meer over te weten. Welnu, sta jezelf toe om je te vergapen aan de pracht en praal va

 

 

De kenmerken van de Aziatische interieurontwerp kwam tot stand nadat volken in het oosten collectief werden samengevoegd met hun verschillende smaken. Culturen van China, Japan, Thailand en andere Aziatische landen werden gecombineerd en elk van hen kwam met hun eigen ontwerp. Zo kon de invloed van religie, kunst en erfgoed aan de algemene interieur structuur en architectuur vorm geven.

 

Chineze stijl

Chinezen hebben toewijding in hun overtuigingen en neiging tot handel en verkeer is toegestaan in de artistieke overtuiging van andere landen zoals India en Japan in hun religie, cultuur en architectuur. Boeddhistische en hindoeïstische tempels zijn overal verspreid in China. Hun interieurontwerp en stijlen zijn aangepast door de residentiële en commerciële gebouwen. Deze ontwikkeling maakte plaats voor Chinese motieven met zwaar gedetailleerd interieur elementen en grote stukken van kleuren die weelderig en esthetisch zijn. Ze kunnen niet worden verward met een ander interieur stijl omwille van hun unieke Chinese elementen die consequent worden toegepast in de gehele interieurs.
 

Beroemde Chinese motieven, zoals de pagode, rollen en draken worden toegepast op de grote ontwerp-elementen, zoals de schilderijen op de muren en gestileerde rollen in de plafonds, evenals de accessoires in hun interieurs. De meubels zijn vaak versierd met Fretwork of bloemen houtsnijwerk op de stoel poten, de zijkanten en gevel van een traditioneel Chinees hemelbed. Meubel afwerking en decoratie varieert van lak, parelmoer en bladgoud toepassingen. Een zwarte lak console tafel versiert met de hand geschilderde bloemdessin, is alles wat je nodig hebt om dat Oosters tintje te brengen aan uw huidige woning.

Denk eraan dat rood als de gelukkige kleur in Chinese tradities is, matig deze door in een muur toe te passen, in verlichting of kussens. Verwaarloos niet het effect van de accessoires, zoals bladgoud spiegels, Ming vazen, potten en porselein om een duidelijk Chinees-Aziatisch interieur stijl te creeeren. Het is ook van het grootste belang dat je altijd wordt begeleid door praktische feng shui interieur ontwerp principes voor een harmonieuze stroom van positieve energie in uw eigen huis.


Japanse stijlDe japanse stijl is een van de meest prominente aspecten van de Aziatische interieur. Het verschilt van de uitgebreide Chinese stijl doordat de Japanse cultuur neigt naar eenvoudigere lijnen en vormen. Rechte lijnen zijn overvloedig verdeeld over de ruimtes, vierhoekige kamers en Shoji scherm details in deuren en ramen. De kleuren in een Japans interieur zijn onderdrukt en hebben geen schok-en over-stimuleren van de zintuigen uit vrees dat zij afwijken van het doel om het behoud van sobere genade. De outdoor tuinen met zacht bewegende of zelfs stilstaand water zijn kenmerkend karakteristiek Japans. Ze roepen rust op en geven een ontspannen sfeer.

Deze ontwerp-elementen kunnen makkelijk in een hedendaags interieur worden toegepast. Door het gebruik van Shoji-geïnspireerde glazen schuifdeuren met een kriskras patroon en bolvormige witte lantaarns als verlichting. Je kunt de eentonigheid breken door het toevoegen van een grote rode pot of een glanzende gelakte kast met eenvoudige houtsnijwerk voor accenten. Voor het terras heb je al een Japanse tuin door het plaatsen van een zak water op een hoek en ongelijke struiken aan de andere kant.

Thaise stijl


De Thaise interieur worden beïnvloed door de ideale geografische ligging van Thailand en een van de meest dominante religies van het land, het boeddhisme. Thailand heeft uitgestrekte witte stranden dus de zichtbaarheid van de tropische elementen in hun interieur. Je waant je direct op de zandstranden omzoomd met palmbomen. Het interieurontwerp in Thaise stijl kan volledig licht en met een subtiel detail zijn of heel dramatisch met kleuren en ingewikkelde gedetailleerde patronen in het meubilair. Dit hangt af van de hoeveelheid van de Thaise elementen die gebruikt worden.
 

Thais design besteedt zeer veel aandacht voor detail, dat is meest duidelijke kenmerk van het interieur en de meubels. De plafonds zijn ofwel, driehoekig en open of probleemloos geëgaliseerd met horizontale en verticale balken in een kruiselings patroon. De witte muren zijn kaal gelaten, met uitzondering van een enkele muur en schilderijen, dit om de details van de ramen, houtsnijwerk van wanden en plafond  te benadrukken. De gebruikte materialen voor vloeren zijn hardhouten planken en houten parket. De meubelstukken zijn vooral van rotan en teakhout. De banken zijn gemaakt van hardhout en worden opgevuld met over-sized kussens met kleurrijke stoffen. Fauteuils, salontafels en eetkamer meubelen sets gemaakt van teak hout, maar tegenwoordig gebruiken ze allerlei soorten van inheemse materialen zoals rotan, Capiz schelpen, natuurlijke stof en bamboe. Ontwerpen van de Thaise meubelstukken en accessoires evolueren de behoeften en voorkeuren die in de huidige tijd passen.
 

110

2 Comments

Asuka

Monday, March 16, 2020 Reply

Leuk en interessant onderwerp, gaat bij de fav's!

Hondfikske

Monday, March 16, 2020 Reply

Interessant,hoor! D