De praktische voordelen van een laminaatvloer

Vroeger was het eigenlijk een must om een natuurvloer in je huis te hebben, maar tegenwoordig wordt deze steeds vaker vervangen de zogenaamde nagemaakte varianten, zoals de laminaatvloer. Er zijn hier een aantal redenen voor. Ten eerste is het kwaliteitsniveau van een laminaatvloer enorm verbeterd. Vroeger kon je duidelijk zien dat het een ‘nep’ vloer was. Het leek in de verste verte niet op een traditioneel houten vloer. Inmiddels zijn deze twee bijna niet van elkaar onderscheiden. Door die rijke uitstraling is de de laminaatvloer inmiddels enorm gewild. Er zijn echter nog meer redenen om voor laminaatvloer te kiezen. Wij hebben praktische voordelen van een laminaatvloer op een rijtje gezet.

Past bij ieder interieur

Het prettigste voordeel van een laminaatvloer is dat deze in iedere interieur past. Je kunt zelfs een trap met laminaat bekleden. Verder denken veel mensen denken dat laminaat niet geschikt is voor de keuken of badkamer. Dat klopt gelukkig niet. Ook in de keuken of badkamer kun je een laminaatvloer heel gemakkelijk plaatsen. Voor vochtige ruimtes is er speciaal een waterbestendig laminaatvloer ontwikkeld. Naarst het veelzijdige gebruik, is de laminaatvloer ook nog zeer hygiënisch. Door de naadloze afwerking is het onmogelijk dat vuil en bacteriën zich hierin nestelen. Het is perfect voor ruimtes waarbij hygiëne hoog op de ranglijst staat, zoals een kinderkamer.

 

Weinig onderhoud

Een laminaatvloer staan bekend om het eenvoudige onderhoud, met behoud van kwaliteit. Dit in tegenstelling tot een houten vloer. Deze vragen om periodiek onderhoud om de kwaliteit te waarborgen. Bij een laminaatvloer is de beschermende toplaag eenvoudig te reinigen. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om deze weer te laten glanzen. Je hebt tevens laminaatvloeren die door een speciale toplaag minder stof aantrekken.

Hoge kwaliteit laminaatvloeren zijn krasbestendig. Ze kunnen hierdoor een hoge gebruiksintensiteit goed aan en blijven zonder krassen en putjes. Zo geniet lang van je mooie vloer.

Zelf leggen

Laminaatvloeren zijn goed van prijs en verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Houten en stenen vloeren zijn over het algemeen een stuk duurder. Daarnaast kun je die niet zelf leggen en ben je afhankelijk van een professionele legger. Dit kan in de papieren lopen. Een laminaatvloer kun je, dankzij het eenvoudige legsysteem, makkelijk zelf leggen. Vaak leg je deze door het zogenaamde kliksysteem. De planken klik je eenvoudigweg in elkaar. Hierdoor is de hulp van een vakman meestal niet nodig.

 

69