8 dingen die je slaapkamer rommelig maken en hoe je ermee om kan gaan

Als je een drukke levensstijl hebt, is het gemakkelijk voor je slaapkamer om rommelig te worden zonder het zelfs maar te merken. Kleine dingen bouwen zich in de loop van de tijd op. Maar nu is het tijd om die rommel aan te pakken.

1. Kleding

Kleding is een belangrijke boosdoener voor het opruimen van onze slaapkamers. Aan het einde van een lange dag is er niets dat je wilt doen, de kleren die je hebt gedragen opvouwen en opruimen. Dus je gooit je kleren op een stapel op de vloer en laat ze tot de volgende dag liggen. Of de dag erna ...

Als dit je bekend voorkomt, hebt u een speciale opbergladder of een set haken aan de achterkant van de deur, waar het gemakkelijk is om dingen snel op te hangen en een floordrobe-situatie te vermijden. Gebruik de achterkant van een stoel niet, want dit kan er rommelig uitzien en zorg ervoor dat je de dingen om de paar dagen opbergt.

Hetzelfde geldt voor vuile was. Bewaar een wasmand in je kamer, zodat je jouw kleding er meteen in kunt doen nadat je ze hebt uitgetrokken. Zie wat een verschil dat maakt?

2. Schoenen 

Je kunt nooit teveel schoenen hebben, maar je slaapkamervloer kan je er misschien niet voor bedanken. Houd een mand onder je bed of onder in je kledingkast om ze op te bergen. Voor die prachtige paren die te mooi zijn om te verbergen, installeer een schoenrail of plank zodat je ze trots kunt tonen.

 

3. Mokken

Het is allemaal te gemakkelijk voor glazen en mokken om zich op je nachtkastje, vensterbank en elk ander oppervlak in je kamer te verzamelen. Wanneer je klaar bent met je cuppa, laat je mok dan in het zicht en zo dicht mogelijk bij de deur staan, zodat je meer kans hebt om hem naar de keuken te brengen wanneer je de kamer verlaat.

4. Make-up

In plaats van make-up op oppervlakken te houden, waar het niet alleen rommel zal veroorzaken, maar ook een echte puinhoop zal maken, bewaar het in plaats daarvan in een bovenste lade. Op die manier is het gemakkelijk toegankelijk, maar voorkomt dat uw oppervlakken er slordig uitzien. Maak ladeverdelers zodat je gemakkelijk de specifieke make-up kunt vinden waarnaar je op zoek bent.

 

5. Sieraden

Ongeorganiseerde sieraden zien er niet alleen slordig uit, maar kunnen ook tot ernstige problemen leiden wanneer kettingen en armbanden in een onmogelijke cluster verstrikt raken. Investeer in een elegante sieradenstandaard of hang haken boven je kaptafel om je sieraden netjes op te hangen. Praktisch en stijlvol.

6. Papiersnippers

Je wilt niet altijd bonnen, loonstroken en prijskaartjes weggooien, voor het geval je ze in de nabije toekomst weer nodig hebt. Maar laat ze rond je slaapkamer liggen en je hebt een rommelige situatie. Roep de hulp in van een speciale envelop om deze stukjes en beetjes op te slaan, maar zorg ervoor dat je het regelmatig opruimt - het heeft geen zin om tags en bonnen van maanden geleden hier te hebben, omdat ze je geen enkel doel meer dienen!

4ab3c6a188e9e1ca31974db019541c04_medium.

7. Fotolijsten 

Als je het leuk vindt om foto's in je kamer weer te geven, hang ze dan aan de muur op. Dit is een veel betere optie dan ze op oppervlakken te plaatsen, waar ze stof verzamelen en elkaar vaak blokkeren.

 

8. Boeken

Dat boek dat je net hebt gelezen - ga je het realistisch nog eens lezen? Als het antwoord nee is, neem het dan mee naar de winkel of start een boekruil met je vrienden. Voor toegewijde boekenwurmen die het niet kunnen verdragen om van een boek te scheiden, is een boekenplank van vitaal belang zodat jouw vloer en oppervlakken geen zee van literatuur worden. Profiteer van de hoogte van je muren door te kiezen voor een hoge boekenplank, of kies voor een aan de muur gemonteerde optie om ruimte te besparen.

 

 

52