10 manieren om een studio-appartement groter te laten voelen

Wonen in een studio-appartement betekent dat je voor een unieke taak staat: transformeer een enkele kamer in een slaapkamer, woonkamer, keuken, kantoor en mogelijk meer. En om dit te doen zonder teveel rommel toe te voegen - anders zul je zich waarschijnlijk overweldigd en claustrofobisch voelen. Maar laat een kleine ruimte of lastige indeling er niet van weerhouden om een comfortabel, stijlvol huis te creëren waar je eigenlijk veel tijd in wilt doorbrengen.

De tien ideeën en tips voor studio-appartementen hieronder zullen het niet alleen gemakkelijker maken om in te wonen één kamer, maar ook stijlvol. Vind inspiratie in deze voorbeelden en bereid je voor om van je piepkleine huisje een paleis te maken.

 

Installeer een glazen partitie

e05f1564ee333fc840d44e96ef1ffd94_medium.

Als slechts een deel van de kamer ramen heeft (en privacy is geen probleem), probeer dan een scherm met glazen panelen - het voegt net genoeg visuele scheiding toe aan een ruimte en laat toch voldoende licht door.

 

Kies voor "Floating Art"

9083c42c58cc465a5cbcaa39d2844b31_medium.

Laat uw slaapzone gescheiden voelen van de rest van het studio-appartement door een kamerhoge gordijn op te hangen en vervolgens een "zwevend" schilderij op te hangen om het nog meer te onderscheiden. Een kleine ruimte belet niet om met vrienden rond te hangen in de geïmproviseerde woonkamer.

 

Gebruik een Room Divider

41e48bfc75463ec57ee3e06a8e0255d8_medium.

Wanneer je een open loft of studio-appartement wilt opsplitsen maar geen permanente verdelers wilt of kunt installeren, gebruik dan gewoon een kamerscherm om de illusie van privacy en afgescheidenheid te creëren. 

 

Gebruik meerdere vloeren

Dus je moet een grote witte doos veranderen in iets dat geschikt is om in te wonen? Hier is je blauwdruk. Verschillende vloeren in de zitting versterken het idee dat de ruimte ook "kamers" heeft. Als je de vloeren niet opnieuw wilt aanbrengen, voeg je gewoon een karpet toe.

 

Verberg je bed

3afae852063c210b2f2c97fa9f24e505_medium.

Als jouw studio-appartement te klein is om zowel een kleine zithoek als een bed te passen, overweeg dan een intrekbaar bed. In deze ruimte maakt het houten platform plaats voor een bank, dus er is een plek om te zitten in plaats van het bed (op deze manier hoeft het geen slaapkamer te zijn als je gasten wilt hebben). Het is een beetje zoals een Murphy-bed, maar gemakkelijker om zelf te maken.

 

Kies Gordijnen boven deuren

91b60ce290e6be214611f592a41f02b0_medium.

Het installeren van een schuifdeur zou kostbare ruimte in beslag nemen, dus hang in plaats daarvan een gordijn om privacy rond het bed te creëren. Een meer doorschijnende stof betekent dat er nog steeds licht doorheen kan stromen en de kamer niet belast.

 

Denk in termen van zones

83987821fd60ecb1719f83b92e34ef28_medium.

Een bank aan het einde van het bed signaleert een gespreksruimte, waardoor jouw slaapgedeelte gescheiden blijft van de ontmoetingsplaats.

 

Gebruik slimme opslag

Open rekken zijn ook een geweldige manier om de verticale ruimte te gebruiken.

 

Ga donker

Hoewel lichte muren de neiging zijn om kleinere woonruimtes te openen en op te fleuren, kan een donkere verfbeurt wonderen doen. Een diepe chocoladebruine tint kan de studio gezellig, intiem en warm maken.

59